top of page

FAQ

Gotenburg Fringe Festival is about to rock your socks off ;) Join the movement!
FESTIVAL DATES AND TIMES
Grandes opening meetup-
Thursday, AUG 18
See you around!
AUG 18-21 festivaltime!
Saturday, AUG 21
Grandes finales slam dunk party with Awards!

\\VIP ADMISSION

When you perform at the Gothenburg Fringe Festival you will "be a part" of the festival. VIP-pass, get invited to cool parties etc.

 

\\We would like to perform at the Gothenbiurg Fringe festival, How do we apply?

Jag/vi skulle vilja uppträda i Fringefestivalen. Hur gör vi för att anmäla oss? Lättast är att börja med att fylla i formuläret i länken nedan, när det är gjort så betala in anmälningsavgiften till Gothenburg Fringe Festivals konto i swedbank (avgifter täcker kostnader för program och marknadsföring.) När det är gjort så kommer ni matchas gentemot en lämplig scen. Det går även bra såklart att kontakta oss via hemsidan om ni har några frågor

 

The easiest way is to fill out the form in the link below.  When that is done you pay the symbolical admission fee (the fee covers the cost of the program and marketing). When that is done we will match you to a venue that is suitable according to your specific performance.

 

 

 

 

\\Vilka scener är tillgängliga? What different Venues are available?

Frilagret finns för unga mellan 13 och 30 år. Man kan spela antingen i Blackboxen, en kammarspelsscen med möjlighet för 40 besökande I stora salen kan man få plats med mer publik och använda rummet för andra aktiviteter.

 

Falken har lillan som går att möblera utifrån era tankar och er konstnärliga vision. Publik ca 65. Storan är en större sal med högt i tak och lämpar sig för aktiviteter som kräver mer yta alternativt vill spela för en större publik.

 

Kronhusteatern samarbetar med Gothenburg Fringe Festival

 

\\Vi vill helst spela på en specifik scen av de ni erbjuder, får vi det?

 Vi vill helst spela på en specifik scen av de ni erbjuder, får vi det? I formuläret så väljer ni vilken sen som ni helst av allt vill spela på, och vi försöker utgå ifrån era önskemål så mycket det går. Men vi kollar också på er föreställning och försöker skapa ett så bra möte mellan uttryck och spelyta som möjligt.

 

 

\\Får man uppträda på någon annan scen/lokal men ändå vara en del av Fringefestivalen?

 Javisst, vill ni uppträda i på någon annan scen, i någons lägenhet eller på kvarterskrogen eller på er egen Scen, så går det bra. Viktigt är att det finns en person som ansvarar för scenen i kontakten med Gothenburg Fringe Festival.

 

 

\\ Jag vill gärna engagera mig i arbetet bakom scen, går det bra?

 Självklart är du välkommen att hjälpa till med arbetet bakom scen, Vi behöver all hjälp vi kan få. Du behöver inte vara deltagande artist för att göra detta. Välkommen att kontakta oss via formuläret. 

 

 

\\Do we get any money for our performance? Får vi något gage för vårt uppträdande?

Det beror på vilken spelplats ni spelar på, till exempel om ni spelar på Frilagret så får ni 100% av er biljettförsäjlning däremot så får varje biljett kosta max 50 kronor. Spelar ni på Studiefrämjandet så får 100% av er biljettförsäljning och ni kan själv sätta ert biljettpris, spelar ni på någon annan lokal så får ni utgå ifrån respektive scens förutstättningar och i dialog med scenens representant. I vissa fall kan det förekomma en Boxofficesplit där ni och spellokalen delar på intäckerna utifrån en överenskommen procentsats .

 

When you perform at the gothenburg fringe festival you will recieve money from your ticket sales. Some venues have a restricted price, others are open to you setting your own price of your performance. Check with your venue.

 

 

\\TICKET AVAILABILITY ON SITE

Gothenburg fringe festival  will help out with administration of tickets sales. 

 

 

\\Hur lång tid får ett uppträdande vara?

Hur lång tid får ett uppträdande vara? Max 90 minuter. + 15 minuter före och efter föreställningen för av- och påriggning. .

 

 

\\Får man spela flera gånger på en och samma festival?

Om ledig scentid finns så går det bra. .

 

 

\\ Hur stor publik tar era spelplatser?

 Vänligen se avsnittet om spelplatserna

 

 

\\Vi behöver hjälp med teknisk utrustning, ljud och ljus. Går det att få hjälp med detta?

Kontakta respektive spelplats för närmare information om vad som finns, de flesta lokalerna har ljud och ljusteknik, men om ni har avancerade behov så kommer ni behöva ta med er egen tekniker.

 

 

\\Behöver vi gå på audition för att få vara med?

Nejdå, det behöver ni inte, men om ni vill skicka en länk till något klipp på det ni gör så hjälper det oss att hitta rätt spelplats för er.

 

 

\\Gothenburg Fringe Award?

Om du uppträder på festivalen så har du möjlighet att få pris i ett antal olika kategorier.

bottom of page