top of page

På Äventyr

Fablernas Värld

Teater Trombone

Sweden

Sjöfartsmuseet
1/9 13:00 - 14:00 Läsrummet

2/9 11:00 - 12:00 Läsrummet 

3/9 11:00 - 12:00 Läsrummet 

Gothenburg Fringe Festival presents:
På Äventyr i Fablernas Värld - Theatre Trombone
Venue: Sjöfartsmuseet, Läsrummet
Age: 5+

 

Fattig: 60 kr
​Rik: 80 kr 
​Barnbiljett (upp till 12 år): 20 kr  

 

A music theater based on the cult series "Fablernas värld."Here we meet over age limits in a story in which animals and humans are the same.

Äntligen är den här igen, kultförklarade Fablernas värld blir nyskriven musikteater!

Roller : 
Penti - Rasmus Carl Björk 
Ugglan Algu -Malin Björk 
Janne Korp- Malinda Lindmark
Tango Räv - Ylva Fredriksson. 
Annbjörn & Drulle sköldpadda
-Calle wahlgren 
Haren Moss- Rasmus Toll
Murmeldjuret -Elsa Linn K.
Myran - Aniz Niss
*Musik inslag - Lars Magnusson 


Bakgrund:
Fablernas värld började i serietidiningsform på slutet av 60 talet i Nederländerna och spred sig som en löpeld till sverige med 11 nummer under 70 talet. Den gjordes även som den klassiska animerade serien som du och jag å de flesta mor och far föräldar känner till och minns med värme. Den svenska översättningen gjordes av Olle Adolpsson, vars barn, Knut Adolphsson givit oss möjligheten att använda flera av karaktärsnamnen och replikerna från orginalet och att använda Okända djur , en av Olles melodier med text av Beppe Wolgers.

Vi har även med låtar som Älgarna demonstrerar av James & Karin och Änglamark av Evert Taube det hela blandas med nyskrivet. 
Varje djur presenteras också av instrument , inspirerat av den älskade musiksagan Peter & Vargen från 1939, som bla Ernst -Hugo Järdegård reciterat till symfoniorkester under flertalår och Mark Levengood gjort berättarröst åt.
2005 utsågs Fablernas värld i nederländerna till tidernas bästa barnprogram.

 

Om arbetet:
2015, fick Elsa Linn Karlsson Holmberg. (allkonstnär) idén att sätta upp serien som musikteater,med några vänner men annat livspussel kom emellan. 


Under sommaren 2016 bestämde hon sig och arbetade ihop ett grundmanus baserat på serien som med hjälp av några vänner till ensemble, kom att bli "På äventyr i Fablernas värld" som hade två öppna genrep på scenkonstkollektivet i Möldal förra hösten och gjorde succé!

Nu är förställningen tillbaka, med några nya i ensemblen och med en färdig färskt musikteater äventyr, redo att avnjutas med stora som små människodjur, med premiär på Göteborgs Fringe festival! 

Rekommenderas för dig mellan 5-100 år. Speltid ca 45 min

Gothenburg Fringe festival 1-4 september 2017. 15 venues located from Ringön to Klippan with Majorna in focus. 124 performances from 25 countries.

Children's theater
Ages 5+
Swedish
bottom of page