top of page
Search
  • Chris O'Reilly

GOFF <3 Daddy issuesMycket glädje, gemenskap och inspiration!

Så beskriver Rebecka Pershagen Fringe. Hon gjorde sin debut i Stockholm Fringe 2014 och vann då priset ”publikens val”. Förra året fick hon pris för ”Most Provacative” under Gothenburg Fringe för sin föreställning Daddy issues. Som en del av priset skickar GOFF Rebecka till Wandsworth Fringe i London i samarbete med produktionsbolaget Fragility.

Daddy Issues är en självbiografisk akt om unga kvinnor som dras till äldre män. Rebecka ifrågasätter de normer som finns gällande kärlek och attraktion och vill att publiken ska granska sig själva och den bild de har av kärlek. När hon först uppträdde med akten i Stockholm 2015 fick hon oväntade, men positiva, reaktioner. Vänner hörde av sig och bad om ursäkt efter att ha insett att de varit fördomsfulla och dömande.

Rebecka hyllar Fringe, eftersom det har varit en plattform som breddat möjligheten för henne att visa upp sin konst och skapa band till andra artister och konstnärer. Hon beskriver Fringe som ett forum som tillåter deltagarna att göra saker utanför ramarna och att pusha gränser, samtidigt som man möter en publik som är nyfiken på något utöver det vanliga. Fringe har betytt mycket för hennes och hennes konstnärskap, eftersom festivalen har gett henne självförtroende att våga göra banbrytande saker som kan vara svårt att göra på andra scener.

Rebecka deltar även i Gothenburg Fringe i september. Då med ett annat performance- och video/audioverk med en dramatisk historia som grund. I verket återskapas ögonblicken efter att Magda Goebbels, Joseph Goebbels fru, har mördat sina egna barn och sedan tog sitt eget liv - efter att indirekt även ha bidragit till morden på oändligt många andra människor under Förintelsen. Tanken är att undersöka känslan hos Magda efter att utfört något av det mest ofattbara och fasansfulla en människa kan göra mot sitt eget blod (en erfarenhet hon delar med en fiktiv karaktärer såsom Medea) och dessutom insikten strax innan sin egen död gällande vilket brott hon gjort mot mänskligheten. Publiken vill Rebecka ska reflektera över hur ideologi, födelseplats och tidspunkt skapar liknande människor och dåd, och hon drar även paralleller till det som händer runtom i världen idag.

Vad gäller utbytet med Fragility kommer mer info längre fram. Håll utkik här och på sociala medier.

Till dess, ha det GOFF!


56 views0 comments
bottom of page